PREZENTARE ASOCIATIE

Asociatia Oamenilor Mici a adus impreuna, in anul 2011, un grup de parinti ai caror copii sufera de acondroplazie, cea mai intalnita forma de nanism, cunoscuta popular sub denumirea de piticism. Exista peste 200 de forme de nanism si majoritatea sunt mutatii spontane, aparute la parinti cu inaltime obisnuita. Inaltimea medie a unui adult cu acondroplazie este de 1.20- 1.30 m.

Organizatia incearca să reprezinte si sa sprijine persoanele care “cresc mic” sa se dezvolte frumos si sanatos, sa isi castige respectul si increderea de sine devenind astfel oameni independenti si educati, membri productivi ai comunității. Oamenii de statura mica sunt membrii ai societatii si au aceleasi drepturi, responsabilitati si sensibilitati ca semenii lor mai inalti.

De cand s-a infiintat, Asociatia Oamenilor Mici s-a straduit sa adune informatii si sa gasesca solutii referitoare la problemele medicale si sociale care afecteaza persoanele cu statura mica si familiile lor. S-au realizat parteneriate cu spitale si centre de investigare, s-a participat la conferinte medicale si evenimente internationale organizate de asociatii cu acelasi profi, s-au realizat campanii de constientizare a nanismului. Desi boala nu este tratabila si nici vindecabila este nevoie de ajutorul si suportul oamenilor “mari” pentru a evita multele complicatii care ar pune viata in pericol.

Noi, membrii ai Asociatiei Oamenilor Mici, incercam sa construim o societate care sa inteleaga ca oamenii mici au dreptul la acelasi respect, aceeasi ingrijire si nediscriminare la fel ca oricine.

“ Ne-am saturat sa fim aratati cu degetul pe strada si sa fim trimisi la circ! “

“Stim ca suntem diferiti dar asta nu ne impiedica sa putem face tot ce ne propunem daca suntem respectati si incurajati.”

www.asociatiaoamenilormici.com
e-mail: asoc.oamenimici@gmail.com
https://www.facebook.com/AsociatiaOamenilorMici