LANSARE CARTE

Prezentare carte ,,In inimele noastre eram niste uriasi''
Printr-o cercetare perseverenta si interviuri cu Perla, cel mai tanar membru al familiei Ovitz, fiica si ultimul frate supravietuitor, precum si alte rude, autorii Yehuda Koren si Eilat tes in mod minutios povestea unei familii de succes, interpreti apreciati si foarte populari in Europa Centrala, pana la deportarea acestora in infernul de la Auschwitz, in mai 1944.
La coborarea din vagoane, cunoscuta familie Ovitz Lilliput Troupe a fost separata de celelalte victime, evrei deportati in lagarul mortii, fiind luati in evidente de Dr. Josef Mengele calaul de la Auschwitz; acesta a avut planuri speciale pentru membri familiei Ovitz. Autorii au devoalat in mod documentat experimentele dezgustatoare efectuate asupra familiei, surprinzand paradoxala afectiune dezvoltata de Mengele, pentru acesti oameni de statură mica.
Un loc central al cartii il ocupa prezentarea luptei interminabile si a vointei de supravietuire a victimelor. Zeci de fotografii surprind imagini terifiante ale acestei lupote acerbe de supravietuire.

Proiectie de film ,,Warwick Davis si cei sapte pitici de la Auschwitz''
Warwick Davis exploreaza miraculoasa poveste de supravietuire a familiei Ovitz: zece frati evrei si surorile din Rozavlea, Maramures, Romania, dintre care sapte s-au nascut pitici. Grupul lor muzical Lilliput Troupe a efectuat o serie de turnee in Europa de Est, in perioada 1930-1940, reusind sa scape de persecutie pana in 1944, cand au fost deportati in lagarul de concentrare de la Auschwitz. Au supravietuit pentru a vedea eliberarea Auschwitzului si au revenit la Rozavlea calatorind pe jos. Povestea lor incredibila si miscatoare este un prilej de reflectie asupra ororilor razboiului si asupra uimitoarelor lectii de supravietuire.